Online psychologische behandeling

Psychologenpraktijk de Mijnstreek heeft goede ervaring met het aanbieden van
online psychologische behandelingen.

Alle door ons geboden behandelvormen, inclusief EMDR-therapie, zijn geschikt om online uit te voeren.
 Hoe gaat online behandeling in zijn werk?

In praktijk zal uw therapeut, na aanmelding, telefonisch of per e-mail uw wensen met u doornemen en met u afstemmen op welke datum en tijd de intake zal plaatsvinden door middel van een (video)gesprek.   

Voor onze videogesprekken maken wij gebruik van beveiligd  programmatuur/apps, altijd in overleg met u. U krijgt van ons een link, waarmee u op het afgesproken tijdstip kunt inloggen op de therapie-sessie. U kunt dit doen via een computer of laptop, maar ook via een tablet of smartphone.

Het is onze ervaring en die van onze cliënten dat een videogesprek het ontwikkelen van een therapeutische band en de inzet van behandeltechnieken niet belemmert, soms zelfs therapeutische voordelen heeft en door cliënten als nog positiever wordt ervaren (aanwezig in eigen veilige omgeving, na een intensieve behandeling niet naar huis hoeven te reizen etc.).

Aanvullend bieden wij desgewenst behandelingen aan via e-health modules (opdrachten via de PC)Wordt mijn online behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

In principe gelden voor online behandelingen dezelfde regels en richtlijnen als voor face-to-face behandelingen op locatie.

Klik voor alle informatie over alle vergoedingen op: Kosten en vergoeding . Ik wil me graag aanmelden voor online psychologische behandeling,
hoe kan ik dat doen?

U kunt zich het gemakkelijkst aanmelden via ons online aanmeldformulier.

- Uw huisarts kan ook direct verwijzen via zorgdomein.
Een aanmelding via onze website kan in dat geval voor ons een goede aanvulling zijn, maar is geen noodzaak.

- Algemene vragen kunt u het beste stellen via telefoon, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactformulier. Wij doen er alles aan om uiterlijk binnen 2 werkdagen te reageren op aanmeldingen, vragen en/of opmerkingen.

 


•  actuele wachttijden 
•  Praktijkinformatie, kwaliteitsstatuten en Privacystatements