Iris Maes

Iris Maes 2Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) gaan studeren in Eindhoven (2002-2006). Vervolgens ben ik, na een wereldreis, Geestelijke Gezondheidskunde (Faculteit Gezondheidswetenschappen) gaan studeren in aan de Universiteit van Maastricht (2007-2011). Een deel van mijn studie heb ik gevolgd aan de Universiteit van Sydney in Australië. Inmiddels heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog BIG afgerond (2016). Daarnaast heb ik cursussen afgerond binnen de Cognitieve Gedragstherapie (basis en verdieping), EMDR (basis) en verdiep ik me graag in behandeltechnieken als ACT en mindfulness. Momenteel volg ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCT.

Tijdens mijn stage in 2010 ben ik in aanraking gekomen met het vakgebied Seksuologie. Na het afronden van mijn studie heb ik 3 jaar op de afdeling seksuologie van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) gewerkt. Hier heb ik patiënten en hun partners behandeld voor uiteenlopende seksuele problemen. Ook ben ik vanuit het Oncologiecentrum betrokken geweest bij de behandeling van seksuele problemen bij oncologische patiënten en hun partners. Tevens heb ik me gespecialiseerd in seksuele en psychische problemen bij fertiliteitsproblemen. Daarnaast was ik actief binnen het onderwijs in o.a. het MUMC+, de Universiteit van Maastricht en de Academie Verloskunde Maastricht. Verder verzorgde ik voorlichting aan patiënten. Tijdens mijn opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog BIG heb ik gewerkt op de afdeling Medische Psychologie van het MUMC+ en verpleeghuizen van Envida.
Gedurende mijn tijd in het MUMC+ heb ik nauw samen gewerkt met disciplines als Gynaecologie, Urologie en Cardiologie.

Na een aantal jaren in het academisch ziekenhuis te hebben gewerkt, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en besloot ik om zelfstandig ondernemer te worden. In 2016 ben ik een samenwerking aangegaan met Psychologenpraktijk de Mijnstreek. Onder deze naam werk ik vanuit mijn eigen praktijk (Psychologenpraktijk Maes).

Het werken op het snijvlak van het lichamelijke en het geestelijk ligt mij erg goed. Omdat ik het belangrijk vind om als professional op te hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied, neem ik deel aan diverse intervisiegroepen en nascholingsactiviteiten. Ook ben ik lid van diverse beroepsverenigingen en werk ik volgens de laatste inzichten in mijn vakgebied.

Kernbegrippen: betrokkenheid, integriteit, respect, deskundigheid.

pdf icon 32Klik hier voor mijn kwaliteitsstatuut