Iris Maes

Iris Maes 2

Na het behalen van mijn HAVO diploma heb ik de opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken afgerond in Eindhoven. Vervolgens ben ik, na een wereldreis, Geestelijke Gezondheidskunde gaan studeren aan de Universiteit van Maastricht. Een deel van mijn studie heb ik gevolgd aan de Universiteit van Sydney in Australië.

Inmiddels heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog BIG afgerond (2016) en ben ik in opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCt. Verder heb ik cursussen gevolgd als EMDR (basis), Acceptance and Commitment Therapy (basis en verdieping), Schematherapie (basis en verdieping) en EFT relatietherapie (basis) om mijn kennis en vaardigheden te verbreden. Ik vind het belangrijk me te blijven ontwikkelen in mijn kennis en vaardigheden als GZ-psycholoog. Daarom neem ik deel aan diverse intervisiegroepen en nascholingsactiviteiten. Ook ben ik lid van verschillende beroepsverenigingen en werk ik volgens de laatste inzichten in mijn vakgebied.

In 2016 ben ik een samenwerking aangegaan met Psychologenpraktijk de Mijnstreek. Onder deze naam werk ik vanuit mijn eigen praktijk; Psychologenpraktijk Maes.

Seksualiteit en relaties vind ik erg boeiend en cliënten helpen om weer van hun relatie en seks te genieten geeft me veel voldoening. Na het afronden van mijn studie heb ik 3 jaar op de afdeling seksuologie van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) gewerkt. Nu help ik cliënten en hun partners in mijn eigen praktijk met problemen op het seksuele of relationele vlak. In EFT relatietherapie help ik koppels om het eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met de partner. Door met elkaar te praten over wat je voelt en wilt zonder in verwijten of zwijgen te vervallen leer je jezelf en elkaar beter te begrijpen en komt er rust in de relatie.

Kernbegrippen: betrokken, empathisch, integriteit, zorg op maat. 

pdf icon 32Klik hier voor mijn kwaliteitsstatuut